Table Vaccin by Haute Cookure

Info

Haute Cookure, al negen jaar een 15 op 20 in Gault & Millau waard en zo gastronomisch het hoogst gequoteerd restaurant in Malle.

Heropent op 12 mei 2023 met een nieuw concept én nieuwe naam " Table Vaccin. "

Als gevestigde waarde vraagt het lef, maar chef Ivan Daelemans (52) en gastvrouw-sommelier Cindy Mertens (49) zijn toe aan een nieuwe vibe. Met nog altijd à la carte-gerechten, maar ook veel meer foodsharing en keuzes, zodat je ook korter kan tafelen en er meer beleving is.

Geschiedenis

Ons culinair huis bestaat reeds vanaf het jaar 2003, dit onder de naam Haute Cookure, we verhuisden van een oud naaiatelier naar een dokterswoning, hier in huis was de huisarts van het dorp actief.

Nu een culinaire hotspot "Table Vaccin" met spetterende gerechten van chef Ivan Daelemans zijn hand.

De wijnen gloeien uit de flessen, hiervoor zorgt gastvrouw-sommelier Cindy Mertens.

Ons team

Chef Ivan Daelemans

Gastvrouw, Sommelière Cindy Mertens

Grafisch ontwerper, weekend-barman Scott

Vliegende Maitre Bart

Vliegende Zaalmedewerkers Daniël, Dieter, Stig, Scott, Arne, Aurelie, Luna

Vliegende Keukenbende Philip, Tom, Senne, Jeroen, Alicia, Loriane

Vliegende Water-zeepbende Patrick, Grace, Marie, Rikkert, Wannes

Administratief medewerkster Evelyn

meer over het restaurant

Over Bar Vaccin

Bar Vaccin is gesloten binnenkort nieuw concept!

Nu Table Vaccin zie nieuwe website www.tablevaccin.be

Onze Kaart

NIEUW: “Mardi” menu

Enkel op dinsdagavond serveert onze keuken u een driegangenmenu naar keuze van de chef!

Geniet van deze menu met als aperitief een glaasje Champagne, aangepaste wijnen, water en koffie incl. aan de prijs van €85.


Lunch

do 24, vrij 25, maa 28 & di 29 september

Tartaar van rund, ijs van pickels, creme van rucola en gemarineerde sjalot

---

Corvina & buikspek, fidua, zachte curry jus, courget en spinazie

---

Toffée, chocolade en honingroomijs


Menu

(van 17 september t.e.m. 20 oktober)

Carpaccio van zeebaars, quinoa, crème van pompoen, en gelei van Escabeche

---

Gegaarde tongschar en mosseltjes, venkel en jus van mosseltjes en citroengras

---

(St.Jakobsvruchten op 2 manieren: warm knolselder/grijze garnaal koud knolselder/gerookte paling) 5e gang + €85

———

Patrijs met savooikool, aardappelterrine, crumble van spek en jus met een vleugje Cognac

———

*(dit menu breiden we graag voor u uit met een selectie van onze kaaswagen)

———

Framboos, witte chocolade en basilicum

(Dessertdrankje + 8 euro)

———

(kaasbordje ipv dessert supplement van 4 euro)

Menu’s kunnen uitsluitend per tafel besteld worden.

Wij houden graag rekening met uw wensen.

4 gangen aan 60,00

*5 gangen met St Jakobsvruchten aan 75,00

6 gangen met kaas aan 87,00

aangepaste wijnen aan 30,00

prestige wijnen aan 40,00

Voorgerechten

St.Jakobsvruchten op 2 manieren: warm knolselder/grijze garnaal koud knolselder/gerookte paling 36,00

* “Pimp your dish with some Caviar”

Wijnsuggestie: “Blauw” Genoels Elderen Chardonnay België 10,00

Carpaccio van zeebaars, rode quinoa, crème van pompoen, en gelei van Escabeche 28,00

* “Pimp your dish with some Caviar”

Wijnsuggestie: “Elena” Joanitter Wijnegem-Antwerpen 10,00

Gebakken langoustine en kalfswang, crème van pastinaak, kruidensalade en ratatouille van aubergine 30,00

* “Pimp your dish with some Caviar”

Wijnsuggestie:“Leidenshaft” Riesling Oostenrijk 8,00

Tartaar van rund, roodloof, ijs van rode ui en gemarineerde champignons28,00

Wijnsuggestie: “Liaison” Pinot Noir, Duitsland 12,00

Enjoy the Caviar Moment…. Imperial Heritage Caviar

Wij serveren de Caviar uit aan tafel

3 gram à 9,00

5 gram à 14,00

10 gram à 26,00

Klassiekers

Zeeuwse Creuse oesters 6 stuks 24,00

Wijnsuggestie: Glas Champagne Edmond Roussin 11,00

Fijngesneden gerookte zalm uit een rokerij in “Meer”, garnituren van fijne sjalotui en verse groene tuinkruiden, soldaatjes van huisgemaakt briochebrood 24,00

Wijnsuggestie:Terlan “Quarz” Sauvignon Blanc Alto Adige 12,00

Vitello Tonato “Haute Cookure Style” kapper-appeltjes en kerstomaat 22,00

Wijnsuggestie: Albada Macabeu Spanje 6,00

Tomaat garnaal 26,00

Wijnsuggestie: Naia Verdejo Rueda 9,00

Hoofdgerechten

Gegrilde filet van griet, risotto van pijlinktvis, krokante groentjes en basilicum-mousseline 42,00

Wijnsuggestie: “Aurato” Pecorino, Passerina, Trebbiano Marche Italië 8,00

Patrijs met savooikool, aardappelterrine, crumble van spek en jus met een vleugje Cognac 38,00

Wijnsuggestie: Masi “Possessioni ” Corvina, Sangiovese & Molinara Veneto Italia 9,00

Gegaarde tongschar en mosseltjes, venkel en jus van mosseltjes en citroengras 33,00

* “Pimp your dish with some Caviar”

Wijnsuggestie: Terlan “Quarz” Sauvignon Blanc Alto Adige 12,00

Gebakken ribstuk van Iberico, gemarineerd in rode specerijen, wortel, aardpeer en crème van aubergine 34,00

Wijnsuggestie:“Skoonma” Syrah, Grenache, Mourvedre Zuid Afrika 7,00

Enjoy the Caviar Moment…. Imperial Heritage Caviar

Wij serveren de Caviar uit aan tafel

3 gram à 9,00

5 gram à 14,00

10 gram à 26,00

Klassiekers

Jonge tarbot “à la Meunière”, kruidensalade, sherrydressing en frietjes 40,00

Wijnsuggestie: “21 Gables” Chenin Blanc Zuid Afrika 12,00

Gerijpte Black Agnus Entrecote “Bèarnaise” met witloofsla en frietjes 38,00

Wijnsuggestie:Blau,Syrah, Carignan en Garnacha Spanje 9,00

Handgesneden “Steak Tartaar” frietjes en kruidensalade 33,00

Wijnsuggestie:Blankbottle, Grenache Zuid Afrika Swartland 10,00

Tomaat garnaal met handgesneden frietjes 33,00

Wijnsuggestie: Naia Verdejo Rueda 9,00

Dessert

Framboos, witte chocolade en basilicum 15,00

Langasco “Brachetto” Italië 9,00

Dame - Blanche 15,00

Muscat de Rivesaltes Roussillon9,00

Toffée, chocolade, roomijs met koffiearoma, hazelnoot, duindoornbes 15,00

Marsala Superiore Dolce 8,00

Meloen “Cavaillon” ijs van citroen en oranjebloesem, vanillecake en meloenpastille 15,00

“Straw Wine” Chenin blanc Zuid Afrika 11,00

Nieuws

Belgisch-FransOVER HAUTE COOKURE

18 maart 2015

Restaurant Haute Cookure is verhuisd naar een voormalige dokterswoning waarvan het interieur grondig vernieuwd is. Naast het restaurant bevindt zich nu ook wijnbar Vaccin. Hier kan je je laten verwennen doorbarfoodsen een ruime keuze aan wijnen per glas, cocktails e.a. Chef Ivan Daelemans werd dit jaar bekroond met 15 punten in GaultMillau, ik ben benieuwd of hij mijn verwachtingen kan inlossen. We starten met een aperitief, we nemen elk een gin met zijn aangepaste tonic (€9 en €13). Ons eerste gerecht is een tataki van zalm met gemarineerde venkel en sorbet van ponzu. De zalm is perfect gebracht, kort aangekleurd en verder rauw gelaten. De nodige frisse garnituren maken dit gerecht compleet. We drinken hierbij een rode wijn uit Zuid-Afrika, Hermanuspietersfontein 'Skoonma' (€ 39). Een mooie volle wijn op basis van Syrah en Grenache. Het tussengerecht is corvina (ombervis) gegaard in dashibouillon van gerookte makreel en structuren van biet. Alles wordt geserveerd in een diep bord, de plakjes rauwe vis wachten met zijn garnituren van rode biet op de warme bouillon die heerlijk geurt en smaakt. Een zeer creatief bord dat een uitstekende foodpairing brengt van vis en biet, super. Het hoofdgerecht is een rosé gebakken Simmenthalrund, ratte aardappel, winterwortel, crème van pickels en romige vleesjus met dragon. Een bord om naar te kijken en niet aan te raken... Sorry, maar hier moet ik van proeven. Lekker sappig vlees dat correct gegaard is, in combinatie met zoete wortelen, pittige crème van pickles die leuk in de aardappeltjes zijn opgevuld. We sluiten af met citruscake, sorbet van citroengras en citruscrème. Een lichtzure afsluiter dat het dinertje compleet maakt. We betalen voor dit menu €60, meer dan een correcte prijs/kwaliteitsverhouding.

WOORD DIRK DE SCHUTTER


Even voorstellen

11 januari 2015

Restaurant Haute Cookure, laat u genieten in aangename sfeer, wij ontvangen u graag in Bar Vaccin, waar u het aperitief kan nuttigen.

Bubbels, een cocktail of een Gin & Tonic die u nooit eerder proefde??

Na enkele versnaperingen, mag u plaats nemen in het restaurant waar Chef Ivan Daelemans en zijn equipe zich volledig inzetten om u culinair te verwennen.

Het restaurant oogt zachte tinten, parketvloer retro visgraat.

Cindy Mertens enhaar zaalequipe wil een aangenaam gevoel bij u achterlaten. Iedereen houdt van lekkere wijnen, soms rariteiten en wil ze ontdekken in een rijk wijnarrangement.

Wij zorgen voor zachte loungemuziek tijdens het tafelen.

's Zomers zalig genieten van de tuin en op het terras.


Bar Vaccin


Bar Vaccin is gesloten, binnenkort een nieuw concept!

De wachtkamer van de dokter en zijn praktijkruimte is nu Bar Vaccin, een culinaire wijnbar.


Chef Ivan Daelemans

Ivan Daelemans is een bijzonder persoon. Dat merk je als gast niet alleen aan de gerechten en smaken die de hij serveert, maar ook aan het gedrag van de chef zelf, hij probeert telkens een praatje te maken met de gasten aan tafel, die dit weten te appreciëren.

meer over de chef

Gastvrouw Cindy Mertens

Cindy Mertens en haar zaalequipe wil een aangenaam gevoel bij u achterlaten. Iedereen houdt van lekkere wijnen, soms rariteiten en wil ze ontdekken in een rijk wijnarrangement.

meer over de gastvrouw

Don't Drink & Drive service

Vervoer naar ons restaurant dient u zelf te regelen. Uw wagen mag wel op onze parking blijven overnachten. Bestel uw "DDD-service" bij uw reservatie!

Wij brengen u naar huis voor €17 per persoon.

Over de chef

Ivan Daelemans is een bijzonder persoon. Dat merk je als gast niet alleen aan de gerechten en smaken die de hij serveert, maar ook aan het gedrag van de chef zelf, hij probeert telkens een praatje te maken met de gasten aan tafel, die dit weten te appreciëren.

Geboren in Bornem, maar wonend in Oostmalle met een warm Antwerps / Kempische attitude. Een man van contrasten, een beetje ingetogen, sportief type met een grote passie voor mooie wagens, golfliefhebber, doorzetter, maar bovenal zeer verfijnd in smaak en op het bord.

Over de gastvrouw

Cindy Mertens is een creatieve, bezige bij, is wijnliefhebber, houdt van gastronomie, maar ook van creatief bezig zijn bvb. met verf en doek, er hangen zelfs enkele werken in de zaak van haar hand.

​Restaurant Haute Cookure

Ivan Daelemans & Cindy Mertens


Het interieur van Haute Cookure is rustig en modern.
Ons restaurant leent zich hierdoor zowel voor zakelijk als voor prive lunchen / diners.
In de zomer verwelkomen wij u graag op ons prachtig terras. In het najaar en in de winter zorgt ons team binnen voor een warme en behaaglijke sfeer.

De naam "haute cookure"

In 2003 beginnen Ivan Daelemans en Mertens Cindy restaurant Haute Cookure in een oud herenhuis uit de jaren 30, gewezen naaiatelier. Zo weet u ineens waarvan de naam “Haute Cookure “ vandaan komt.

Gastronomen

Binnen een mum van tijd groeit Haute Cookure uit tot een restaurant waar gastronomen uit de streek en ver daarbuiten met grote regelmaat hun hart ophalen.

Sfeer

De sfeer van Haute Cookure is modern en rustig zodat alle aandacht uitgaat naar waar het hier allemaal om draait: spijs en passende wijnen.....

Ivan & Cindy presenteren zich in een laagdrempelig concept, toegankelijk voor een breed en jong publiek.

Breed publiek

Ivan & Cindy presenteren zich in een laagdrempelig concept, toegankelijk voor een breed en jong publiek.

Een stapje voor

Met de verhuizing naar de prachtig verbouwde oude dokterswoning van Malle heeft zich een nieuw elan van Haute Cookure meester gemaakt. Ivan Daelemans’s keuken presteert op niveau en is iedereen opnieuw een stap voor. Hij voegt op geraffineerde wijze frisse zuren, eigen gekweekte tuinkruiden, zelfs af en toe Oosterse smaak, aan zijn gerechten toe...

Ervaring

Op jonge leeftijd nam de Antwerpse chef Raoul Wuytack de ambitieuze Ivan Daelemans onder zijn vleugels. In Den Gulden Greffoen was het Wuytack die hem de wereld van smaak liet ontdekken. In 1995 verhuist Ivan dan ook naar Antwerpen. Hij werkt later nog met verscheidene topchefs waaronder bij chef Bart De Pooter in De Pastorale, Freddy Vandecasserie van Villa Lorraine, ook in The Paddock te Keerbergen werd de klassieke keuken er nog eens ingeramd.

Levenswerk

In 1993 ontmoet hij zijn levenspartner Cindy Mertens, ze ontmoeten in Antwerpen en zijn vanaf die tijd onafscheidelijk verbonden. Ze vervoegd hem in zijn keuken in 1997, ze baatten samen het restaurant uit van Antwerp International Golf & Country Club Rinkven. Dit doen ze 7 jaar met liefde.

Na een tijdje wil hij verder en hoger op culinair vlak. In 2003 word Haute Cookure geboren, nu na 13 jaar nog steeds zijn levenswerk, waar hij al zijn passie en liefde in stopt.

Wijnkennis

Cindy Mertens combineert haar uitstekende restaurantkennis met correcte, op maat gesneden informatie.
Aan tafel toont ze haar kracht op wijngebied. Ze is tevens sommelier en weet ook op dit gebied van wanten.

Ervaring

Ze is liefhebber van wijn, maar was ook keukenprinses in een vorig leven, ze werkte als jonge meid in gerenommeerde keukens zoals Beluga te Antwerpen, Restaurant “Hof de Bist” te Ekeren waar ze op een “high level” werd opgeleid.

spontane charme

In haar eigen restaurant Haute Cookure ontvangt ze de klanten met een ontwapenende, spontane charme. Ze heeft een natuurlijk evenwicht gevonden tussen een vlotte omgang met de klanten en de nodige afstand bewaren. Ze vindt altijd de juiste toon.

Tip top in orde

Cindy zorgt er ook voor dat de bediening in de zaal bijzonder gesmeerd verloopt, ze heeft alles gezien.
De kans is héél klein dat gasten het merken wanneer er in het restaurant iets misloopt, ze is zéér stressbestendig.
Daarnaast is ze ook behoorlijk no-nonsense. Alles gaat volgens haar principes. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Als ze merkt dat er aan een bepaalde tafel enige onvrede dreigt te ontstaan, dan is de oplossing nabij. Haar team staat als een huis, en daar ondervinden de gasten het voordeel van. Deskundigheid en professionaliteit zoals het hoort.

Attent, bespraakt, vriendelijk en vakkundig. Van onthaal tot en met vertrek ben je bij haar als gast in voortreffelijke handen.. Daarnaast stuurt ze haar brigade op de juiste wijze aan. Voor haar gasten gaat dat allemaal geruisloos

Onze zalen

Zaal Private

  • Zaal tot 20 personen
  • Voor diner vanaf 7 tot 20 personen
  • Vergaderen, dineren,
  • Staande receptie tot 30 personen
  • Eigen terras met zicht op de tuin
  • Aangenaam warm meubilair
  • Parketvloer
  • Daglicht
  • Alle apparatuur aanwezig (beamer, scherm, flipchart met stiften)

Zaal Living

  • Zaal tot 70 personen
  • Mogelijk in te delen met ronde tafels van 6 personen
  • Grote bloktafels van 8 tot 24 personen
  • Aangenaam warm meubilair
  • Parketvloer
  • Ideaal voor een feest
  • Diners
  • Walking Dinner
  • Vergadering achter gesloten deur
  • Alle apparatuur aanwezig (beamer, scherm, flipchart met stiften)
  • Eigen muziek mogelijk
  • Televisiescherm en versterker
  • Daglicht
  • Airco
  • Verlichting met dimmers

Prijzen

Vergaderen in de zaal: 40,00 per uur incl. apparatuur

Koffie, cake en water tijdens vergadering 10,00 p.p

Haute Gin

test Haute Gin

Haute Gin

Haute Gin

Haute Gin is een eigen creatie van gin op smaak gebracht met Kaffir limoen, gember, jeneverbes, rozemarijn en salie.

Koop een fles om cadeau te doen 36,00

Haute Gin


Afscheid in stijl

Het verlies van een dierbare brengt niet enkel veel verdriet met zich mee. Daarnaast valt er ook heel wat te regelen. Haute Cookure biedt daarom een uitvaartarrangement aan in de vorm van een heerlijk menu.

Bedankt voor uw bericht

We hebben uw bericht goed ontvangen, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.